Σαουνα


Σαουνα

Μετά από εντατική προπόνηση ή μια μέρα άγχους και σωματικής κόπωσης μπορείς να απολαύσεις την σάουνα του PALESTRA ACTIVE, στους Αμπελόκηπους. Στους χώρους των πολυτελών αποδυτηρίων ανδρών και γυναικών του γυμναστηρίου μας θα βρεις τους ξύλινους θαλάμους της sauna, με πάγκους σε διαφορετικά επίπεδα, ώστε να αυξάνεται η χωρητικότητα του θαλάμου και να δίνεται η δυνατότητα επιλογής, εφόσον στα υψηλότερα σημεία η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη.

Με τη sauna το σώμα σου θα εκτεθεί σε υψηλή θερμοκρασία (80°C έως 100°C) για 10 με 15 λεπτά. Η εφίδρωση θα διατηρήσει την θερμοκρασία του σώματός σου σε ανεκτά επίπεδα. Κατόπιν θα ακολουθήσει ένα δροσερό ντους. Για να παραμένει ο θάλαμος υγρός, υπάρχει ένα ξύλινο δοχείο και μία ξύλινη κουτάλα με την οποία χύνουμε τακτικά νερό επάνω στις καυτές πέτρες, το οποίο και εξατμίζεται. Ενίοτε προσθέτουμε στο νερό μια μικρή ποσότητα ενός υγρού με άρωμα ευκαλύπτου, πεύκου, ελάτου, κλπ., για να κάνει τον αέρα στη σάουνα πιο ευχάριστο στην αναπνοή. Πριν και μετά τη χρήση της συνίσταται η κατανάλωση δροσερού νερού και χυμών για την αντιστάθμιση των υγρών που χάνονται στη σάουνα από την εφίδρωση.

Τα οφέλη της sauna είναι πολλαπλά. Τα αιμοφόρα αγγεία διευρύνονται, επιταχύνεται η κυκλοφορία του αίματος και η αυξημένη αιμάτωση διατηρεί τους ιστούς σε καλή κατάσταση και το σώμα γίνεται πιο ανθεκτικό σε τυχόν προσβολές από μικρόβια. Η σάουνα λειτουργεί επίσης ευεργετικά για το νευρικό και λεμφικό σύστημα. Επίσης, επιταχύνεται ο μεταβολισμός, αποτοξινώνεται ο οργανισμός και καθαρίζουν τα όργανα και το δέρμα.

Η sauna του Palestra Active προσφέρει και χρωματοθεραπεία. Η χρωματοθεραπεία κατατάσσεται στις συμπληρωματικές εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Πρόκειται για μια σχετικά νέα επιστημονική θεραπευτική αγωγή που στηρίζεται στην αντίληψη ότι καθένα από τα χρώματα του φάσματος του ορατού φωτός δρα σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού, ασκώντας ευεργετική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου. Η αγωγή της χρωματοθεραπείας είναι απλή, και ευχάριστη. Είναι εντελώς ανώδυνη και δεν έχει παρενέργειες.