Χαμαμ

Χαμαμ

Μετά από μια εντατική προπόνηση ή μια μέρα άγχους και σωματικής κόπωσης έλα να χαλαρώσεις στο hammam του PALESTRA ACTIVE, στους Αμπελόκηπους.

Το χαμάμ έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή εποχή και εστιάζεται στο στοιχείο του νερού. Στοιχεία της φιλοσοφίας των λουτρών σε όλους τους πολιτισμούς – όπως η ομορφιά, η ευεξία, η εξισορρόπηση της σωματικής και ψυχικής υγείας – παραμένουν στο επίκεντρο της διαδικασίας.

Το hammam (ή ατμόλουτρο) είναι ένας θάλαμος με υδρατμούς. Η θερμοκρασία του χαμάμ διατηρείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από της sauna (δεν υπερβαίνει τους 50°C), γιατί όσο αυξάνεται η περιεκτικότητα του αέρα σε υδρατμούς τόσο λιγότερο ανεκτικό γίνεται το σώμα. Στο χαμάμ του PALESTRA ACTIVE θα απολαύσεις και αρωματοθεραπεία με το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.

Η επίσκεψη στο hammam είναι μια απόδραση από την καθημερινότητα. Μια στιγμή ηρεμίας, μία διαδικασία που μπορεί να γίνει ένα «βαθύ» βίωμα. Είναι μία ευχάριστη απόδραση, ένα εντυπωσιακό θέαμα, ψυχαγωγία, αλλαγή σκηνικού, αλλά και χαλάρωση με την πλήρη έννοια του όρου. Αναμφίβολα τα περισσότερα από τα οφέλη που απολαμβάνεις από ένα ατμόλουτρο συνδέονται με την υγεία. Ωστόσο, υπάρχει και το στοιχείο της χαλάρωσης για να δικαιολογήσει την αφιέρωση χρόνου για ένα χαμάμ. Το χαμάμ θα σε ανακουφίσει και θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις τη σκέψη σου και να ανανεωθείς.